dimarts, 27 de maig de 2014

A punt de pondre

Ja fa uns 15 dies que li vaig palpar ous a la femella. Una pista de que porten ous és que els sobresurti la pell de la zona inguinal quan amaguen les potes.  Això també podria ser obesitat, però en aquest cas ho fa perquè porta ous.Desde aleshores que fa dies plujosos i frescos, sobretot de nit amb mínimes per sota dels 10ºC.  Suposo que no pondrà fins que el temps millori.

A l'espera de que això passi,  aprofito l'entrada per posar unes fotos d'unes altres  tortugues que vaig veure fa unes setmanes. Apareixen en un conegut edifici de Barcelona i suporten una columna cadascuna.La tortuga de terra cap al costat de muntanya de l'edifici

I la tortuga de mar al cantó de mar

L'edifici en qüestió és la Sagrada Família  d'Antoni Gaudí i Cornet, una meravella arquitectònica.
Hi havia estat fa uns 30 anys, quan tan sols hi havia dues façanes. Des de que es va completar l'interior que tenia ganes de tornar-hi, i em va impressionar. En Gaudí utilitzava constantment motius de la naturalesa a les seves obres i s'inspirava en ella com a model arquitectònic.  Deia que la naturalesa triava les solucions més econòmiques i funcionals per a resoldre un problema.

A TV3 van fer un programa on expliquen com el genial Gaudí va aconseguir dissenyar una catedral plena de llum, sense contraforts i amb columnes que es ramifiquen fins a formar una capçada. 


L'exterior està ple de motius religiosos esculpits a la pedra, interessants de contemplar amb independència de la religió que es practiqui cas que se'n practiqui alguna. També hi ha gàrgoles inspirades en diferents animals: dragons, llangardaixos, salamandres, camaleons, cargols...

Però on per a mi  la cosa passa a ser extraordinària, és quan hi entres. No és un espai fosc i depriment com passa en altres catedrals sino que et trobes amb un espai immens ple de llum acolorida que travessa els vitralls.  Les columnes es ramifiquen com arbres sostenint una capçada per on es filtra la llum, i és que aquesta catedral, té el sostre foradat. No cal entendre-hi en arquitectura per veure que és obra d'un geni.

Deixo algunes fotos i links per a qui pugui interessar. Així que la tortuga pongui els ous tornem al tema del blog...


 Val la pena veure-la en viu, però per a fer un tast afegeixo també  aquest link de la web de la Sagrada Família on es pot fer un viatge virtual tant per dins com per fora de l'edifici.

                                                   
ANTONI GAUDÍ I CORNET