dilluns, 12 de març del 2012

Ja mengen i...

Al llibre d'Ernst&Lovich i en articles als que he fet referència en entrades anteriors, hi ha algunes dades sobre el comportament d'aquesta espècie quan acaba l´hivern. Així, s´ha vist que a  Pennsylvania, inicien l'activitat a temperatures de l'aigua de 3ºC (les altres espècies no solen fer-ho fins que arriba a 8-10ºC), es poden aparellar a temperatures de 8,5ºC i es comencen a alimentar quan la temperatura de l'aigua arriba als 14-15ºC.
Al nord la temperatura de l'aire  més baixa a la que s'han despertat i han iniciat l'aparellament és de 2ºC (no cita la temperatura de l'aigua)

Ahir vaig veure a les dues tortugues. Encara no les veig gaire, de nit encara fa força fresca i a l'aigua li costa escalfar-se. Tanmateix, ahir tant el mascle com la femella es van menjar un cuc de terra. A finals de mes sabré la temperatura exacta de l'aigua i l'aire , però no crec que fos massa diferent a la del dia 26 de Febrer quan el mascle es va menjar també un cuc de terra (12,61ºC i 8,61ºC a 10 i 50 cm de profunditat).






Com ja li vaig veure fer al Febrer,  el mascle es va acostar a la femella, però sense decidir-se a empaitar-la. Ella l'ignorava. Les fotos es veuen borroses perque els animals estaven al fons de tot de la bassa, a uns 50 cm. La temperatura de l'aigua no compto que sigui inferior als 8,5ºC, de manera que no crec que les persecucions triguin gaire.


A 50 cm de profunditat, la femella al davant.