dilluns, 30 de juliol del 2012

Ja han nascut les primeres cries d'aquest any

Han nascut les dues tortugues de la posta de l'onze de Juny que s'estaven incubant a una temperatura més elevada. La primera va néixer el 25 de Juliol i la segona el 26. Aquesta última és la que estava en l'ou que es va deformar una mica fa pocs dies.
Segons el llibre "Turtles of the United States and Canada" la incubació natural sol durar de 50-90 dies tot i que en captivitat a vegades és de tan sols 44 dies. En aquest cas ha estat de 45 i 46 dies a una temperatura de gairebé 30ºC.

 


Primera cria


La mateixa tortuga



Encara tenia una mica de sac vitelí (no vaig poder esperar a que acabés de sortir de l'ou)


La "dent de l'ou"


La segona cria espiant desde dins de l'ou
Segona cria


 Les vaig posar amb paper humit fins que van absorbir el sac vitel.lí (24-48 hores). Ja les tinc a l'exterior, en un dipòsit amb poca aigua. Hi ha una planta que els fa de refugi (s'hi amaguen entre les rels). Hi ha algunes larves de mosquit que possiblement seran el primer aliment.
No les he ajuntat amb la cria de l'any passat. No me'n refio per la diferència de mida. I menys amb aquestes cues tant llargues. Ara, al tenir les cries d'aquest any per comparar, me n'adono de quant ha crescut en un any.


Quan neixen, les taques encara no són grogues. Com es pot veure, la cria de l'any passat presenta una taca per escut




Es veu molt bé la zona de creixement dels escuts


Al començament només menjava cuquets, insectes... però un bon dia va començar a menjar pudding.




Es veuen clarament les mossegades.  Una avantatge del pudding: el que sobra es treu i no embruta l'aigua.

Amb aquesta mida ja es comença a assoleiar com una adulta. L'he enxampada més d'una vegada sobre la fusta, cosa que no feia quan tenia una mida més petita. Tanmateix, segueix sent molt desconfiada. Quan em veu de seguida es submergeix cap a sota les plantes. Les adultes em relacionen amb l'aliment i tot i que sovint fugen (sobretot si m'hi acosto massa), no triguen a treure el cap de l'aigua, per si els cau alguna cosa. La cria, molt més tímida, es queda amagada i només més tard troba el menjar que li he deixat.  No el relaciona, encara, amb mi.